วันจันทร์ที่ 28 มิถุนายน พ.ศ. 2553

Cheesecake Brownies (ชีสเค้กบราวนี่)



INGREDIENTS

1 (19.8 ounce) package brownie mix
1 (8 ounce) package cream cheese

1 egg
1/3 cup white sugar

DIRECTIONS

Prepare the brownie mix as directed by manufacturer. Preheat oven to temperature indicated on box. Grease a 9x13 inch pan. Spread the brownie batter evenly into the prepared pan. Using an electric mixer, beat together the cream cheese, egg and sugar until smooth. Dollop the cream cheese mixture on top of the brownie batter. Swirl together using a knife or skewer. Bake according to manufacturer's instructions. Brownies will be done when a toothpick inserted comes out clean. Cool in the pan, then cut into bars and serve.

ส่วนผสม

แป้งอเนกประสงค์ 1 ถ้วย
วนิลา 1 ช้อนชา
เนยสด 3/4 ถ้วย
น้ำตาลทราย 2 ถ้วย
ไข่ไก่ 3 ฟอง
เกลือ 1/4 ช้อนชา
วอลนัทสับหยาบๆ 1 ถ้วย
ช็อคโกแลตชนิดไม่หวาน 4 0z

ครีมชีส 1 ก้อน (8 ounce)
ไข่ 1 ฟอง
น้ำตาล 1/3 ถ้วย
น้ำมะนาว 1/2 ช้อนโต๊ะ (ไม่ใส่ก็ได้)

วิธีทำ
1. เปิดเตาอบที่ 350 F (180 C ) ร่อนแป้ง ผงฟู เกลือ เข้าด้วยกัน 3 ครั้ง แล้วพักไว้
2. ละลายเนย 1/2 ถ้วย กับช็อคโกแลตด้วยไฟอ่อน จนละลายเข้ากันดี
3. ใส่น้ำตาลลงไป คนให้น้ำตาลละลาย ใส่ไข่ไก่ วนิลา ผสมให้เข้ากัน ใส่แป้ง และเม็ดมะม่วง ผสมจนเข้ากันดี
4. เทใส่พิมพ์ขอบตื้น 13 x 9 ที่ทาเนยและรองกระดาษไขเรียบร้อยแล้ว
5. ตีครีมชีสกับน้ำตาลทรายให้เนียน เเล้วใส่ไข่ลงไปตีให้เข้ากัน เติมน้ำมะนาวคนให้เข้ากันอีกที
6. จากนั้นเทส่วนผสมครีมชีลงไปบราวนี้ ตอนเทให้เทได้ระดับเดียวกัน หน้าขนมจะได้เรียบเสมอกัน
7. ทำลวดลายโดยใช้มีดปลายแหลมหรือไม้จิ้มฟัน ลากไปมา ก็จะได้ลวดลายตามใจชอบ
8. นำเข้าอบไฟ 350 องศาฟาเรนไฮต์ นาน 35 นาที หรือจนสุก แล้วพักให้เย็นก่อนตัดเป็นชิ้น

Source: http://www.bloggang.com/mainblog.php?id=jjbd&month=25-09-2008&group=29&gblog=26

วันเสาร์ที่ 26 มิถุนายน พ.ศ. 2553

International dessert

Thai dessert



The Thai dessert has the character that is the identity that implies the freedom , both of the figure and by the smack , at receive inherit from an ancestor , there is both of sweet stink , oiliness , and the beauty that have the particularities , of Thai each kind dessert , a lot of Thai desserts are kind sweets that s use both of something , delicately , delicacy , tolerance , and the concentration in doing or , that call that , use both of a science and the art in doing , difficult extremely at other nationality will can imitate

the Thai dessert exists a lot various kinds of , which , the name of sweets , make arrive at think of a face has of sweets , and the name still have the meaning as well , in order that , at I [ hair ] will learn the news to think to present about [ story ] Thai this dessert , then both of about [ story ] culture Thai dessert conservation , and the push do the Thai dessert eats simplely kitchen , or , , will train until skillful already pretend an occupation.

Source: http://total-thaidessert.blogspot.com/